CAFELUȚA...

5 motive să apelezi la un designer interior

Un designer poate face legătura dintre tine și spațiul tău!

1. Va şti să obţină ceea ce îţi doreşti

Cei mai mulți dintre oameni, poate și tu ar spune că nu au nevoie de un designer, deoarece ei știu cel mai bine ce își doresc și ce îi face să se simtă confortabil.

Un designer atunci când intră în contact cu un spațiu, ambient, va ști mai bine ca tine să îl amenajeze, să te facă să te simți în el așa cum ai visat.

Un punct forte în colaborarea cu un designer este comunicarea, dacă știi să îi descrii așteptările tale de la noul spațiu rezultatele vor fi pe, măsură, dar important este să asculți și tu sfaturile și ideiile lui și să ai încredere în potențialul lui.

2. Cunoaște cele mai bune soluții și a întâlnit anumite probleme pe care tu nu le-ai întâlnit

În primul rând va ști cum să aleagă sau să amplaseze unele piese de mobiler în așa fel încât ele să fie în același timp și de aspect dar și practice, cunoaște multe materiele și poate și în unele zone cu expunere poate să îți recomande alt tip de materiale.

Se ocupă de trasarea planșelor electrice, sanitare, etc. Ai garanția că știe ce face, vei avea un proiect care se respectă.

3. Economisești bani și timp

La început este simplu “îmi amenajez singur spațiul“ , după care apar următoarele întrebări: Ce nuanțe să aleg, ce culori să combin, cum să fac ca spațiul meu mic să pară mare, care materiale sunt mai bune, din ce să îmi fac mobilierul și atunci începi să cauți răspunsuri.

Pe parcurs îți dai seama că nu este așa cum ți-ai imaginat și orice ajustare la o greșeală costă timp și bani. La toate aceste întrebări îți poate răspunde un designer care te poate scăpa de bani investiți degeaba.

Este una să îți imaginezi un spațiu și alta să îl amenajezi cu adevărat.

Atunci când dintr-o dată te lovești de un domeniu în care nu ai mai lucrat până acuma intervine documentarea ceea ce îți rezervă un anumit timp după care vin semnele de întrebare.. dacă nu îi bine? dacă intuiția mea nu este cea mai bună?

Atunci începi să te verifici la ceea ce faci… Dacă alegi un designer vei reduce timpul pierdut și ai avea cu cine să te sfătuiești la anumite întrebări.

4. Odată cu alegerea să colaborezi cu un designer ai și o garanție că lucrurile vor fi așa cum ți-ai imaginat

În același timp dacă alegi să îți amenajezi singur spațiul te vei stresa în a alege cele mai bune soluții, fără a avea o certitudine, cele mai bune materiale fără a le cunoaște.

După care intervine găsirea meșterilor, după care vei sta din nou sub presiune că poate nu fac ceea ce trebuie.

Chiar dacă ai un simț bun al spațiului și un bun gust e greu ca în scurt timp să egalezi sau să te pui la nivelul unui designer, nu este suficient pentru a lucra cu forme, texturi, culori încât să obții un rezultat la detaliu.

Un designer știe să îți amenajeze fiecare spațiu în funcție de confortul tău.

5. Rezultatul

Dacă doar îți spui stilul, ceea ce înseamnă pentru tine confort și îl lași pe designer să de-a frâu liber imaginației atunci rezultatul sigur va fi unul original. Amenajarea spațiului este un proiect a căror rezultate te va însoții ani buni.

De ce să nu fie unele bune? Inevitabil spațiul în care lucrezi, te odihnești, mănânci îți influențează starea de spririt.

Este posibil ca ție să-ți placă aceleași piese de mobilier pe care ți le recomandă designerul, aceleași piese de decorație, același covor dar nu te-ai fi gândit niciodată să le pui în aceeași amenajare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *